Szivattyúk időszakos karbantartása, szervizelése.

Avagy mit kell tennem annak érdekében, hogy a szivattyúm hosszú élettartamú legyen.

 

szivattyú karbantartás

 

 

Mi a RauKer Szivattyú Kft számos szivattyú gyártóval, és beszállítóval állunk kapcsolatban, és igyekszünk, törekszünk arra, hogy termékpalettánkra olyan szivattyúk kerüljenek, melyeknek alkatrészellátása biztosított. Ez egy alap feltétel, hiszen a nálunk vásárolt búvárszivattyú vagy kerti szivattyú sem örök darab. Időszakosan ezeket is szervizelni kell. Sajnos egyik jótállási jegy, vagy garancialevél sem tartalmazza ezt a fontos tényt. Ugyan miért is kellene? Hiszen a jótállási idő leteltével ha elromlik a szivattyú maximum mérgelődik az ember, hogy csak ennyit bírt? Ennek a hírnek a gyártók, kereskedők örülnek a legjobban, hiszen Önből egy új potenciális vásárló lett! Új szivattyút fog vásárolni, mivel szüksége van rá.

A hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a szivattyúkat bizony időszakosan karban kell tartani. Gondoljon csak bele! Ha Ön vásárol egy átlag autót, vagy egy luxus autót azt is szervizelteti nem? A fékbetét az átlag autóban és a luxus autóban is el fog kopni igaz? Persze az idő intervallum nem biztos, hogy azonos lesz. Feltételezzük, hogy a prémium minőségű luxus autó jobb minőségű, de ez bizony lényegtelen! Hiszen mind két autó, ha karban van tartva jó minőségű alkatrészekkel el fog minket vinni “A” pontból “B” pontba.

Nincs ez másképp az elektromos szivattyúkkal sem. Ha odafigyelünk és a csúszó, kopó alkatrészeket kicseréljük a nagyobb, komolyabb problémákat előzzük meg és a szivattyú élettartamát növelhetjük. A gyári szivattyú alkatrész -ek pedig ismét megfelelő üzemmódot fog biztosítani a szivattyúnak.

 

Mik azok a csúszó kopó alkatrészek, melyeket cserélni kell egy szivattyúba?

 

 

Milyen időszakonként érdemes egy szivattyút szervizeltetni?

Ez nagyban függ a használat intenzitásától. Egy napi használatban lévő szivattyút 3-4 évente célszerű felülvizsgáltatni és a kopó alkatrészeket cserélni. Abban az esetben, ha szezonálisan van használva egy szivattyú 4-5 évente javasoljuk.

Vágókéses darálós szennyvízszivattyú és szabadátömlésű szennyvízszivattyú esetében azonban a karbantartást 2-3 évente javasoljuk.

 

Bízza ránk szivattyúja szakszerű karbantartását!

Munkatársaink várják megkeresését!

Telefon: +36-1-899-8374
Mobil: +36-20-447-4685
e-mail: szivattyu@szivattyu-shop.hu

 

Higgye el, mindenre fel vagyunk készülve, és szinte már mindennel találkoztunk is :) Néhány kép, amikor elhanyagolt állapotban érkezett hozzánk egy egy szivattyú karbantartásra.

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült