Az Elpumps magyar szivattyú gyártó cég 1994-ben született. A mára már igen csak jelentős nagyságú gyártóüzem Fehérgyarmaton helyezkedik el, Magyarország észak-keleti részén. Az eltelt 27 év alatt az ELPUMPS folyamatosan fejlődött és ennek köszönhetően lehetősége volt a fejlesztésekre. Modern gyártóüzemmel rendelkezik, fejlett technológiákat alkalmaz a gyártás során. A magyar szivattyús igényeket már korán feltérképezte és ennek megfelelően alakította ki termék palettáját. Napjainkban az Elpumps az egyik legnagyobb szivattyúgyártó Magyarországon!

 

 

A gyártó üzem minden európai szabványnak megfelel, ahogy az Elpumps szivattyúk is. A gyártás mindig a legkorszerűbb anyagokkal történik, gondosan figyelve a minőségre, megbízhatóságra. A jó minőségű elektromos szivattyú motorok nagy teljesítményt és hosszú élettertamot biztosítanak még nehéz üzemeltetési körülmények között is. Jelenleg az ELPUMPS ISO 9001 minősítéssel rendelkezik és csak a legjobb, megbízható és ellenőrzött berendezéseket kínálja, amelyek ötvözik a versenyképes árat és a minőséget. Országos szervízháttérrel rendelkezik, és a szivattyú alkatrészeket is biztosítja az igény esetén felmerülő szervizelés esetén.

 

 

 

Az Elpumps merülő szivattyúi tiszta vízre lehetőséget kínál az egyszerű hordóból való árasztásos öntözésre, vízelvezetésre. Az úszókapcsoló automata üzemeltetést biztosít. Az Elpumps merülő szennyezettvíz szivattyúja Elpumps CT 4274 30 mm-es szemcsenagyságú, nem szilárd szennyeződésekkel rendelkező  víz továbbítására is alkalmas, ezért alkalmazzák garázslejárókban, összefolyókban csapadék víz továbbításra, elvezetésre. Jó szolgálatot biztosít beázások            alkalmával is.

 

Az Elpumps által kifejlesztett szabad átömlésű szennyvízszivattyúk széles felhasználási igényeket elégítenek ki. A szivattyúk kiválóan alkalmazhatók építkezéseknél felhalmozódó szennyezett víz, illetve úszó, szilárd testeket tartalmazó szennyvíz szállítására. Ezenkívül alkalmasak a háztartásokban előforduló folyékony anyagok kiemelésére, átszivattyúzására. A szivattyú motorjának tekercselt lemezcsomagja króm házban foglal helyet. Hidraulika tere, illetve lapátkereke szürkeöntvényből, fedele és tengelye pedig saválló acélból készül. A tengely tömítéséhez axiáltömítést és egy darab rugós tömítőgyűrűt (szimeringet) használ. A szivattyú folyadékhűtésű, így a szárazon futása nem megengedett. Közkedvelt modell az Elpumps Neptun és az Elpumps BTSZ 400 szivattyúk!

 

 

Az Elpumps vágókéses, darálós szennyvíz szivattyúk alkalmasak WC-k, aknák és emésztőgödrök folyamatos, vagy időszakonkénti ürítésére, valamint nyomott szennyvíz rendszerek napi aknáiban történő automatikus üzemre is. Ezeket a típusokat az Elpumps kétféle motorteljesítménnyel kínálja. Egy kisebb 900W-os, és egy nagyobb teljesítményű, 1600W-os motor közül választhatja ki a vásárló az igényeinek megfelelő teljesítményű szivattyút. A darabolós szennyvíz szivattyúknál a villamos motor házát és tengelyét az agresszív szennyvizeknek jól ellenálló krómacélból, motorfedelét  korrózióálló műanyagból,  illetve egyes típusoknál szintén saválló acélból készítik. A szivattyú hidraulikaháza, illetve lapátkereke öntöttvasból készül.  A felhasznált anyagok biztosítják a szivattyú hosszú élettartamát. A szivattyúk tengelyének tömítéséhez modern, kerámia-szilicium betétes axiáltömítést használnak. Az alkalmazott úszókapcsoló a folyadékszint változásának hatására a szivattyút automatikusan ki-bekapcsolja. A szivattyúnak nem szabad szárazon járnia, a készüléket működés közben víz alatt kell tartani. Közkedvelt típus az Elpumps BT 4877K és az Elpumps BT 6877 K darálós szennyvízszivattyúk.

 

 

Az Elpumps által gyártott JPV Jet rendszerű kerti szivattyú-k tiszta víz, vagy hozzá hasonló tulajdonságokkal rendelkező, nem agresszív és nem éghető folyadékok szállítására alkalmasak. Kiválóan használhatók háztartások ivóvízszükségleteinek és egyéb használati vizének pl öntözés, locsolás biztosítására.

 


Előnyei:

A szivattyú konstrukciójából adódóan önfelszívó, csak a szivattyút kell felönteni.
A levegőt automatikusan kitermeli magából, így a szivattyú működése nem áll le.
Az axiál tömítésen kívül nincs súrlódó alkatrész, ezért a szivattyú várhatóan hosszú élettartamú lesz.


A szivattyú belső szerkezeti elemei kavitáció álló műanyagból (NORYL), a szivattyú ház a JPV esetében öntöttvasból készülnek. A szivattyú tengelyének tömítését modern karbon-kerámia axiál tömítés látja el. A JPP esetén a szivattyúház műanyagból, míg a JPV 1300 INOX esetén saválló acélból készül.

 

 

Az Elpumps által gyártott VB házi vízművek tiszta víz, vagy hozzá hasonló tulajdonságokkal rendelkező, nem agresszív és nem éghető folyadékok szállítására alkalmasak. Kiválóan használhatók háztartások ivóvíz szükségleteinek és egyéb használati vizének pl. öntözés, locsolás biztosítására. Az Elpumps rendkívül széles modell választékkal rendelkezik a házivízellátók terén! A házi vízművek elérhetőek 24 literes tartállyal szerelt változatban és 50 literes hidrofor tartállyal is.

 

 

Az Elpumps által gyártott BP búvárszivattyú, csőkút szivattyú-i alkalmasak cső-,illetve ásott kutak vízének nagy mélységből történő felszínre emelésére, kertek, zöld területek árasztásos vagy szórófejes öntözésére. Hidrofor tartállyal  összekapcsolva  házi vizellátó berendezésként is működhet. A szivattyúk két részből állnak. A kútban függőlegesen elhelyezkedő szivattyú alsó része a motor , a szivattyú egység pedig fölötte található.
A kialakításuk révén  könnyen és gyorsan javíthatók . A szivattyú- és motoregység az összefogó csavarok kicsavarásával szétválaszthatók a motor megbontása nélkül. Közkedvelt búvárszivattyú az Elpumps BP 10 és Elpumps BP 14 .

 

 

Az Elpumps által gyártott Multi Drain többfokozatú ásott kút szivattyúk alkalmasak ásott kutak, illetve mélyen lévő vízgyűjtők vízének felszínre emelésére, kertek, zöld területek árasztásos öntözésére, valamint mosó berendezések vizének keringetésére. A szivattyú motorjának tekercselt lemezcsomagja króm házban foglal helyet. Hidraulika tere bronzból, illetve fokozatai és annak elemei is kavitáció álló műanyagból (NORYL) készül. A tengely tömítéséhez axiáltömítést és egy darab rugós tömítőgyűrűt (szimeringet) használnak. A szivattyú szárazon futása nem megengedett.

 

 

Az Elpumps által gyártott Automata JPV Automatic Jet rendszerű kerti szivattyúk tiszta víz, vagy hozzá hasonló tulajdonságokkal rendelkező, nem agresszív és nem éghető folyadékok szállítására alkalmasak. Kiválóan használhatók háztartások ivóvízszükségleteinek és egyéb használati vizének pl öntözés, locsolás biztosítására. A szivattyú egy áramláskapcsolóval egybeépítve kerül kiszállításra, elektromos kábel bekötéssel, startra készen!

 

 

Előnyei:

 

Automatikus START / STOP funkció
Szárazon futó védelem
Belső visszacsapó szelep
LED jelzőfények


A szivattyú belső szerkezeti elemei kavitáció álló műanyagból NORYL, a szivattyú ház a JPV esetében öntöttvasból készülnek. A szivattyú tengelyének tömítését modern karbon-kerámia axiál tömítés látja el. A JPP esetén a szivattyúház műanyagból, míg a JPV 1300 INOX esetén saválló acélból készül.

 

 

Az Elpumps által gyártott Automata Elpumps VB Automatic házivízművek tiszta víz, vagy hozzá hasonló tulajdonságokkal rendelkező, nem agresszív és nem éghető folyadékok szállítására alkalmasak. Kiválóan használhatók háztartások ivóvíz szükségleteinek és egyéb használati vizének pl. öntözés, locsolás biztosítására.

 


Előnyei:

 

Automatikus START / STOP funkció
Elektronikus nyomáskapcsoló
Digitális nyomásmérő
Szárazon futó védelem
Belső visszacsapó szelep
Állítható be- / kikapcsolási nyomás
Vezérlőpult 3 jegyű kijelzővel
LED jelzőfények
A vízellátó berendezéseket 24, illetve 50 literes tartályokkal is elérhető, sőt rozsdamentes inox tartállyal is.

 

 

 

 

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült