1.,  Az első és legfontosabb, hogy tudjuk a gyűrűs kút teljes mélységét és a benne lévő vízoszlop magasságát.

 

Ez azért fontos, mert ebből lehet majd veszteséggel számolni, azaz az ásott kút szivattyú teljes emelési magasságából, nyomásából mi lesz a veszteség amit függőlegesben, amig feljuttatja a szivattyú a vizet, elveszítünk. A vízoszlop magasság pedig azért lényeges, mert ebből lehet következtetni mekkora teljesítményű ásott kút szivattyút érdemes telepíteni a gyűrűskútba.

 


2.,  Mire szeretnénk használni az ásott kút szivattyút?


- csak egy slagos öntözésre, esetleg egy esőztetős (bólogatós) öntözésre
- automata öntözőrendszer üzemeltetésére
- komplett családi ház vízellátására
- esetleg ezek kombinációjára.

 

Ezekből az információkból már nagyban leszűkíthető és optimalizálható az ásott kút szivattyú megfelelő mérete. Ezen kívül még öntözőrendszer ellátása esetén a szükséges körönkénti vízigény is nagyon fontos, amit általában liter/percben szokás megadni.


Az ásott kút szivattyú egy speciális, kifejezetten nagy vízfelületre tervezett szivattyú, amely alulról szivattyúzza a vizet és függőlegesen felfelé haladva a motortest mellett juttatja fel azt a talajszintre. Az átáramló víz folyamatosan hűti az ásott kút szivattyú motorját még folyamatos üzemeltetés mellett is. Innen kapta a már elterjedt nevét, köpenyhűtéses. Ez a köpenyhűtéses kialakítás teszi lehetővé, hogy az ásott kút szivattyú alkalmas legyen gyűrűs kútban, víztározóban, ciszternában, egyéb nagy vízfelületű tározóban való üzemeltetésre. Ezért kapott külön kategóriát az ásott kút szivattyú és a búvárszivattyú, csőkút szivattyú. Utóbbi fúrott kutakba javasolt, nem pedig gyűrűs kútba.


A könnyebb átláthatóság érdekében az ásott kút szivattyú kategória két további alkategóriával rendelkezik, úgy mint ásott kút szivattyúk 100 liter/perc maximális szállítókapacitással és ásott kút szivattyúk 101 liter/perc feletti szállítókapacitással.

 

Kis mélységű gyűrűs kút esetében, 3-15 méter között egy salagos öntözéshez kiválóan alkalmasak az olcsóbb árfekvésű gyűrűskút szivattyúk ásott kút szivattyúk


Abban az esetben, ha automata öntözőrendszert szeretne üzemeltetni, esetleg házi vízellátását szeretné megoldani gyűrűs kútból és a prémium márkákat keresi, javasoljuk a Pedrollo ásottkút szivattyú és az Ebara ásott kút szivattyú választékunkat, melyek között biztosan ott lesz az Önnek leginkább megfelelő gyűrűskút szivattyú.

 


A legtöbb esetben az ásott kút szivattyúk úszókapcsolóval rendelkeznek. Ez azért lényeges, mert, így nem kell külön gondoskodni a megfelelő szárazon futás elleni védelemről. Egyes ásott kút szivattyú modelljeink úgynevezett automata ásottkút szivattyúk, amelyek beépített nyomáskapcsolóval és szárazon futás elleni védelemmel rendelkeznek, éppen ezért nincs is úszókapcsolójuk. Ezeket a gyűrűskút szivattyúkat maximum 15 méter mélységű gyűrűskutakhoz javasoljuk. Ilyen automata ásott kút szivattyú például a Riwall Pro REWP 1200 Inox, vagy a Leo LKS automata ásottkút szivattyúk,  vagy az Extol Premium 8895017, vagy az AL-KO Dive 5600/44, vagy a prémium kategóriás Pedrollo Top Multi-Tech 2 automata ásott kút szivattyú.

 

 

Tények és érvek, ami miatt érdemes a RauKer Szivattyú Kft-nél beszereznie ásott kút szivattyúját


- több mint 20 év szakmai tapasztalat
- nem csak egy webáruház vagyunk, boltunkban a termékeink többsége megtekinthető
- saját szivattyú szervízzel rendelkezünk
- több szivattyú márka kiemelt szervízpartnere vagyunk
- remek ár/érték arányú ásott kút szivattyúk
- széles választék
- Nekünk ez nem csak munka! Nekünk ez a szenvedélyünk!

 

Látogasson el akár személyesen üzletünkbe, 1032. Bp Bécsi út 227. , vagy rendelje meg ásott kút szivattyúját webáruházunkból. Felmerülő szakmai kérdésekben a szivatty@szivattyu-shop.hu email címre küldje el nekünk levelét és igyekszünk azt mihamarabb megválaszolni.

 

 

 

 

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült