A merülő szivattyúk jól alkalmazhatóak szennyezett víz elvezetésére, egyes merülő szivattyú típusok pedig tiszta víz elvezetésére. A jelentősen megváltozott, szélsőséges időjárás okozta nagy felhőszakadások alkalmával keletkező hirtelen lezúduló csapadék kellemetlen problámákat tud okozni. Egy biztonságos és megbízható merülő szivattyúval viszont elkerülheti ezeket a kellemetlenségeket. A medence vízmentesítése a medencék vízgépészeti aknáinak megvédése mind-mind megoldható a merülő szivattyúval. Egyes merülő szivattyúk úszókapcsolóval vannak felszerelve, de van olyan merülő szivattyú, amely már integrált szintérzékelővel, (beépített úszókapcsolónak is hívják) rendelkeznek. Utóbbi merülőszivattyúk nagyon népszerűek, mivel viszonylag alacsony vízmagasságnál már üzemelnek. Ilyen például a Pedrollo Top 2-Vortex-GM merülő szennyezett vízszivattyú, vagy a prémium kategóriás Pedrollo RXm 2/20-GM merülő szivattyú, amely minden vízzel érintkező része rozsdamentes acélból készül.

 


A Pedrollo Top 2-Vortex GM merülő szivattyú és a Pedrollo RXm 2/20-GM merülőszivattyú a beépített integrált szintkapcsolónak köszönhetően már 16 cm-es vízmagasságnál elkezdi szivattyúzni a vizet és egészen 2 cm-es magasságig képes eltávolítani. Mivel a szintkapcsolóval együtt az átmérője 220 mm és magassága 36 cm ezért előszeretettel alkalmazzák garázs lefolyók rácsos összefolyóiban. 25 mm-es szemcseméretig használható.

 


Érdemes figyelmet fordítani az Einhell GE-SP 4390 N-A LL Eco és az Einhell GE-DP 7935 N-A Eco merülőszivattyúkra is. Előbbi tiszta vízre, utóbbi pedig  tiszta és szennyezett vízre is használható. Mind két típus beépített szintvezérléssel rendelkezik, és három különböző magasság értékre állítható a bekapcsolási szint. Közkedvelt merülő szivattyú még az AL-KO Twin 14000 Combi merülő szivattyú, amely beépített szintkapcsolóval rendelkezik és a talp kialakításnak köszönhetően tiszta vízre és szennyezett vízre is alkalmazható.

 

Sok olyan esettel találkozunk, amikor a pincébe, garázsba a már bejutott  vízet kell eltávolítani, kiszivattyúzni és ezt mihamarabb a leghatékonyabban kell megoldani. Jó választás lehet ebben az esetben a Pedrollo Top 1-Floor , vagy a nagyobb teljesítményű Pedrollo Top 2-Floor merülő szivattyú. Ezek a szivattyúk nem rendelkeznek úszókapcsolóval, vagy szintkapcsolóval. Cserébe viszont az ültetett járókeréknek köszönhetően egészen 2-3 mm-es magasságig képesek eltávolítani a vizet a beázott helyiségekből. Fontos, hogy csak tiszta vízre használhatóak.

 

 


A vízmentesítő merülő szivattyúkat zsomp szivattyúnak is szokták hívni. A felső kivezetésű, tehát a szivattyú tetején elhelyezett nyomócsonknak köszönhetően ezeket a szivattyúkat alacsonyabb vízmagasság mellett is biztonságosan lehet üzemeltetni. A szivattyúzott víz a motor test mellett halad végig függőleges irányba felfelé, ez hűti a motort. Fontos megemlíteni, hogy az oldalsó nyomócsonkkal rendelkező merülő szivattyúknak teljesen el kell merülni ahhoz, hogy a levegő eltávozzon a járókerék házból. Alacsonyabb vízállásnál még el is kell fektetni, hogy ez a levegő ne okozzon úgynevezett "harang efektust". Különben nem képes a vízszállításra. A felső nyomócsonkkal rendelkező merülő szivattyúk esetében nincs ilyen probléma, mert a levegő nem tud megszorulni benne. Általában ezért is kerülnek többe.

 

 

Tiszta vízre használható merülő szivattyú választékunkat ITT TALÁLJA!

Szennyezett vízre használható merülő szivattyú választékunkat ITT TALÁLJA!

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült